12 Şubat 2011 Cumartesi

MaxFActor ve FONDÖTENLER Dünyası

Fondötenler, her deri rengindeki insanda renk farklılıklarını gizlemek ve renk düzensizliklerini örtmek için kullanılmaktadır.
Beyaz ırk için olan fondötenler en az 7-8 tonda olmalıdır.
Kısacası fondöten pigmentli bir nemlendiricidir.
Yüz fondötenleri tüm yüze uygulanır ve uzun süre kullanılır. Bu nedenle derinin tedavisinde önemli rol oynar ancak aynı zamanda en problemli olan yüz kozmetiğidir.



Yüz fondöteni modern bir üründür; 1936 yılında Max Factor tarafından özellikle film endüstrisinde kullanılmak üzere geliştirilmiş ve patenti alınmıştır. Kısa bir süre sonra mükemmel örtücülüğü, kadifemsi görünümü ve yüze istenen rengi verebilmesi nedeniyle popüler olmuştur.
Formülasyon
4 ana fondöten formülü bulunmaktadır: 1)yağ bazlı, 2)su bazlı, 3)yağsız ve 4)susuz veya susuz anhidroz formları.
Yağ bazlı ürünler kuru deriler için üretilmektedir; su bazlı olanları ise her deri tipine uygun olabilir. Yağsız formüller yağlı derilerde kullanılırken susuz (anhidroz) formları çok uzun süre kalıcı olduğundan kamuflaj ve görsel sanatlarda kullanılmaktadır.

Yağ bazlı formüller mineral yağlar veya lanolin alkol gibi yağlarda süspanse edilmiş pigmentler içeren yağdaki su emülsiyonlarıdır. Bitkisel yağlar (hindistan cevizi, susam, aspur (=yalancı safran) (safflower)) ve sentetik esterler (izopropil miristat, oktil palmitat, izopropil palmitat) de katılabilir. Uygulamadan sonra fondötendeki su buharlaşarak yağdaki pigmentin yüzde kalmasını sağlar.
Bu durum özellikle kuru derisi olanlarda istenen nemli deri hissine neden olmaktadır. Tümüyle formülün yağlı fazında hazırlandıklarından yağ bazlılarda fondöten derinin yağı ile karıştıkça renk değiştirmez.

Fotoselli kapı Ankara   Hotel 2017   Ankara Kızılay Hotel    Ankara Düğün Salonu

Otomatik Kepenk    Fotoselli Kapı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder