10 Şubat 2011 Perşembe

Ürküten Uyarı - Hergün 55 Meme Kanseri

Ürküten uyarı Kanserle Savaş Dairesi'nden geldi. Türkiye'de her yıl 20 bin kadın meme kanserine yakalanıyor. Ölümcül yumurtalık ve rahim kanserleri, kadınlarda görülen kanser türleri arasında ilk ona giriyor.
Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı, 2011 yılını Kadın Kanserleri Yılı ilan edildi. Bakanlık, Türkiye'de kadınlarda en fazla görülen kanser türü olan meme kanserinin yanı sıra ilk 10 sırada görülen ölümcül yumurtalık ve rahim kanserleri için erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla bir eylem planı hazırlandı.
EĞİTİM ATAĞI BAŞLADIKanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Murat Tuncer imzasıyla tüm illerin sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda, Türkiye'de yılda en az 20 bin kişinin meme kanseri teşhisi almakta olduğu ancak büyük bölümünün geç evrelerde teşhis edilebildiği anlatıldı. Yazıda şöyle denildi:
GELECEK İÇİN BÜYÜK TEHDİT'Servikal (rahim ağzı) kanserler, ülkemizde en sık görülen ilk 10 kanser arasında olup, yılda 1300-1500 arası yeni vaka teşhis edildiği düşünülmektedir. Bununla beraber servikal kanser yükünün her geçen gün artacağı ve ülkemiz için gelecek yıllarda çok daha büyük bir tehdit oluşturacağı düşünülmektedir.  Genital kanserler arasında en ölümcül olanı ise yumurtalık kanseridir. Ülkemizde olguların en az dörtte üçü ileri evrelerde teşhis edilmekte ve yüzde 80 ölümcül seyretmektedir. Halkımıza yönelik bir seri eğitim programının faydalı olacağı düşünülmektedir. Genital kanserler arasında önemli bir diğer kanser de rahim kanserleridir.'

Fotoselli kapı Ankara   Hotel 2017   Ankara Kızılay Hotel    Ankara Düğün Salonu

Otomatik Kepenk    Fotoselli Kapı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder